Logo_AlHijra_Leiden
Navigatie

Vrijdagpreken

Vrees Allah de Verhevene

Voorwaar het was slechts de Shaytaan die jullie bang maakt met zijn volgelingen. Wees daarom niet bang voor hen, wees bang voor Mij indien jullie gelovigen zijn.

Vredesgroet in de Islam

Wanneer jullie dan huizen binnentreden, geef julliezelf dan de salam, een groet van bij Allah, gezegend en goed. Zo maakt Allah jullie de Tekenen duidelijk. Hopelijk zullen jullie begrijpen.

De gunsten van Allah

En Allah geeft een voorbeeld: een veilige en rustige stad had haar voorzieningen overvloedig van iedere plaats gekregen en was toch ondankbaar voor de gunsten van Allah. Allah deed haar honger en angst beproeven wegens wat zij plachten te bedrijven.

Goed nabuurschap

Degene wiens buren niet veilig zijn voor zijn kwaad, zal het paradijs niet binnengaan.

Juristprudentie van prioriteiten

O jullie die geloven, behoedt jullie zelf en jullie gezinsleden voor de Hel, die als brandstof mensen en stenen heeft.

Ongehoorzaamheid jegens ouders

Hij issa zei: voorwaar ik ben een dienaar van Allah hij heeft mij de schrift gegeven en mij tot een profeet gemaakt…. En om goed te zijn voor mijn moeder en hij heeft mij niet als een arrogante ongehoorzame gemaakt.

heart

Ik doneer

"In de maand ramadan wordt de beloning van alle goede daden 10 tot 700 keer vermenigvuldigd, behalve het vasten. Het vasten is aan Allah swt en Hij beloont ernaar"

Over ons

Islamitisch centrum Al Hijra wordt geleid door de ‘Stichting Moslimgroep Leiden ‘, welke stichting verantwoordelijk is voor het bepalen van de missie, de visie en de strategie. De Stichting Moslimgroep Leiden is een stichting die volledig drijft op de inzet van haar vrijwilligers en haar gulle donateurs.

Social

Contact

Islamitisch Centrum Al Hijra
Ter Haarplein 1-5, 2321 AB Leiden
071 5146914
info@alhijra.nl